sivakszilvia@gmail.com 703312275

Életerő-Egészség-Életvitel

ETKA JÓGA ERŐGYŰJTŐ MOZGÁS – TÖBB, MINT JÓGA

„Mozdulj Te is úgy, ahogyan kezdted, meglepődsz, hogy mit bír el a tested”

Etka Anyó


Módszerének alappillérei a természetes testtartás, légzés és mozgás páratlan kombinációja, mely az ETKA-Jóga Erőgyűjtő Módszer nevet viseli.

Eredendően a hatha jóga elemeire épül, de számos más egyéb keleti mozgásirányzat elemei megtaláhatók benne. A legfontosabb KÜLÖNBSÉG azonban az, hogy célul tűzi ki, hogy ne csak a jóga vagy más egyéb mozgásfajta/sportág gyakorlása közben figyeljünk önmagunkra, hanem az élet minden pillanatában tudatosan legyünk benne a testünkben, az élet minden pillanatában használjuk a velünk született, majd legtöbbünk által elfelejtett természetes mozgás- és légző képességünket, így válunk örökké fiatalossá, lendületessé, rugalmassá, közben egyre bölcsebbé, ön- és környezet-tudatossá.

Célja, hogy

„ Élmény legyen számodra minden lélegzetvétel, minden mozdulat és minden gondolat.”

Etka Anyó

Tipikus elmei, azaz a mai fitness mely mai divatos irányzatait ötvözzük:

 • jóga pozíciók, ászanák
 • természetes mozdulatok – funkcionális tréning
 • természetes légzés, légzőgyakorlatok, pránajáma
 • két agyfélteke működését összehangoló keresztező mozgások- integráló cross fittness
 • „krokodil” gyakorlatok, az egész gerincet átmozgató de főként a háti, lapockák közti gerincszakasz merevségét oldó gyakorlatok – gerincjóga elemek
 • csonterősítő gyakorlatok – a ma már világjárványnak számító csontritkulás betegség megelőzésére szolgál
 • relaxáció: a határtalan életerő megtapasztalása, stresszoldás

Az óra ráhangolódó szeretetkörrel kezdődik, ahol tudatosítjuk a természetes testtartás, légzést, mozgás alapjait és a csoport megegyezik az óra szabadon variálható részéről, aszerint, hogy mire van az épp jelen lévőknek igénye: pl. több nyújtó típusú vagy több dinamikusabb gyakorlat, hosszabb vagy rövidebb relaxáció a végén, egyéni vagy páros gyakorlatok, bizonyos testtájakra ható gyakorlatok stb.

Miért érdemes kipróbálnod és megismerned?

Megtanulhatod

 • hogyan frissítsd fel magad bárhol, bármikor
 • hogyan tedd helyére a fejedet, és így megszüntetheted a nyaki feszüléseket
 • hogyan végezd a mindennapi teendőidet, úgy hogy közben éljen a gerinced
 • (pl.: ülő-álló munka, vezetés, házimunka közben), így megelőzheted a gerincproblémák, derék és hátfájás kialakulását vagy kiújulását
 • hogyan segítsd tüdőd és szíved munkáját, agyi vérkeringésedet, hogy megelőzd a vezető halálokként számon tartott keringési, szív- és érendszeri problémákat
 • hogyan előzd meg vagy csökkentsd a csontritkulást,
 • hogyan relaxálj és szabadulj meg a stressztől

 „Kétségtelen, hogy helyes testtartással, a tüdők átlélegeztetésével, tudatosan vállalt helyes táplálkozással a légzőszervi, a szív- és érrendszeri megbetegedések megelőzhetők.” „Mind természetgyógyászati, mind gyakorló orvos szempontból Kártyikné Benke Etka könyvét értékesnek, hasznosnak tartom. Az általa hirdetett tanok csak addig érthetőek nehezen, amíg nem sajátítjuk el és ösztönösen, élvezettel nem alkalmazzuk azokat.”

Idézet Dr. Bástyi András kórházi adjunktus által írt előszóból, amit Etka Anyó Érezzük és élvezzük, hogy lélegzünk, mozdulunk, ott ahol vagyunk című könyvéhez írt.

„Mindegy, hol van a leggyengébb láncszem a szervezetünkben, mindegy, milyen formában jelentkeznek a tünetek, segítséget – a természet örök törvényeinek a megértésével és alkalmazásával – magunktól remélhetünk. Mi magunk tudunk gondoskodni arról, hogy szervezetünk, e csodás természeti alkotás zavartalanul végezhesse feladatát.”

Idézet Dr. Papp Gábot kórházi adjunktus által írt ajánlásból, amit Etka Anyó A Nap és a Föld között című könyvéhez írt.

ETKA JÓGÁZZ VELÜNK!

Nem számít hány éves vagy!

ETKA JÓGA kortól, nemtől függetlenül