sivakszilvia@gmail.com 703312275

Életerő-Egészség-Életvitel

Kezdd a napod kirobbanó frissességgel!

Mozdulj rá a napra!


Ezzel az 5 perces TEST-ÉBRESZTŐ gyakorlatsorral könnyen megy majd a reggeli felkelés.

Hamarosan véget ér a nyári szabadságok ideje és újra indulnak a dolgos hétköznapok. Vissza kell állnunk a korai felkelésre.


Nehezen indulnak a reggelek? Ólmos fáradságot érzel a testedben és mégis kelni kell? Várnak a napi feladatok! Sokaknak első dolguk a kávé, enélkül el sem tudják képzelni a napjukat.

DE mi van akkor, ha valami miatt pl. magas vérnyomás, vagy gyomorpanaszok, nem ihatjuk meg a reggeli feketét? Akkor egész nap az ágyban maradunk és a dolgok csak úgy magunktól megoldódnak? Egy részük igen.


Igen ám, de ki éli az életünket helyettünk? Ki látja el, szeretgeti meg gyermekünket? Viszi le a kutyát sétálni? KI keresi meg a mindennapi élethez a pénzt? Fontos feladatok ezek.


Nem kell ahhoz koffein, teobromin, teofillin, vagy más egyéb kívülről bevitt izgatószer, energiaital, hogy frissek és éberek legyünk!

Én is szeretem a kávénak az ízét, de nem iszom reggel korán, éhgyomorra! A testet fel lehet ébreszteni ezek nélkül is.

Megmutatom Neked, hogyan rázd fel magad reggel. Ezzel a mozgássorral 5 perc alatt üde és friss leszel!
Nehogy elhidd!
Csináld, és tapasztald meg a kirobbanó frissességet!


Iratkozz fel a hírlevélre, hogy megkapd az Test-ébresztő 5 perc alatt gyakorlatsort ingyen!

Fokozzuk a keringésünket, növeljük a sejtjeink, de főleg az agyunk oxigén ellátását a mozgásunk és légzésünk tudatos fokozásával és egypár hatékony testgyakorlattal. A testben van elég cukor a raktárainkban (máj, izmok), azt kell elégetni, mozgósítani, így nem nőnek a zsírpárnáink sem.


A természetben élő állatok sem rohannak a kávécserje vagy teabokor felé! Hja, nekik nem kell időre kelniük és rohanni munkába, iskolába…


A természettel együtt élő ember a nappal és éjszaka, fény és sötétség ritmusát követi. A biológiai óránk ehhez van igazítva, a testünk ezt a ritmust követné. Ezért van az, hogy nyáron sokkal könnyebb felkelni korán, mint télen, Nyáron 6 órakor már fenn van a nap, télen még korom sötét van a Föld ezen részén. A munkahelyünkön vagy az iskolában azonban nincs nyári meg téli munkaidő beosztás.


Ha már egyszer társadalmi lénnyé váltunk és az a lét elvárásokkal társul, ennek a kihívásnak meg kell felelni. Alkalmazkodunk. Felkelünk és különböző izgatószerekkel igyekszünk formába hozni magunkat.
DE ha megfeledkezünk arról, hogy természeti lények is vagyunk, és sokáig visszaélünk testünk alkalmazkodó képességével, kimerítjük az energia-raktárainkat, akkor ez a csodás test pont akkor fog csütörtököt mondani és kivenni a betegszabadságát, amikor a legnagyobb szükségünk lenne rá.


Szuper tehát, hogy vannak ilyen ún. teljesítmény fokozók, amik egy kimerült testből is képesek teljesítményt kicsalni, de milyen áron!
Vannak olyan helyzetek, amikor megéri használni őket, pl. vizsgaszituáció, fontos utazás, tárgyalás, életmentés.
Azonban, ha ez a helyzet megszűnt meg kell szüntetni az alváshátralékainkat, fel kell tölteni a raktárakat, hogy az egyensúlyunk helyreálljon.
Könnyen vissza lehet élni ezekkel a serkentőkkel az egészségünk rovására.

Használjuk inkább azt, ami amúgy is a testünkbe van építve!

Iratkozz fel a hírlevélre, hogy megkapd az Test-ébresztő 5 perc alatt gyakorlatsort ingyen!

Leave a Comment