sivakszilvia@gmail.com 703312275

Életerő-Egészség-Életvitel

Mozdulj az egészségedért!

Észrevetted, hogy értelmes Homo Sapiensből, aki mellesleg felegyenesedve járt, egyre többször válunk üldögélő emberré „Homo Sessilis”-sé. (Ha picit elgépelem szenilissé).

Ez azonban egyáltanán nem a természetes helyzete a testünknek, és hamar derékfájással, porckorong-elváltozásokkal, beállt nyakkal, fejfájással – hogy csak a leggyakoribbakat említsem – fizetünk érte. Ha megérted mi történik a testedben, megfelelő mozgással, tudatos életmódbeli változtatásokkal korrigálhatod a káros hatásokat.

Tudtad, hogy a nem megfelelő helyzetben történő használattól kialakuló degeneratív gerincbetegségek csak az első világháború után jelentek meg és főként az idősebb korosztályt érintették? Napjainkban igen gyakori és bizony már 10 év alatti gyerekek körében is előfordul.

Persze igencsak „megfejlődtük” magunkat. A technika, a kényelem, a „mert megérdemled” nem múlik el nyomok nélkül. Autóval megyünk mindenhova és a gyerekeinket lehetőleg az osztályteremig autókáztatjuk, cipelve a cuccaikat, nehogy meggörnyedjen gyenge hátuk! Minden készen kapnak a kajától az információig…

De kérdem én mitől is gyenge a hátuk? Mitől van gerincferdülése minden harmadik ötödikesnek? Hisz mindenre odafigyeltünk, igyekszünk mindent megadni nekik!

Egy dolgot felejtettél el, hogy TE VAGY A MINTA!

Te mennyit görnyedsz a kocsidban, a monitor előtt? Figyeled hogyan és mennyit mobilozol? És Ő? Milyen mintát mutatsz? Hogyan kezeled a stresszt?

Ideje más mintát mutatni! Válts egészségesre!

Mozdulj természetesen, mozdulj az egészségedért!

Minden kezdet nehéz, de segítek!

Íme a 2 legfontosabb lépés!

Először szerezd vissza az a testtartást, amivel biztosságban mozoghatsz, edzhetsz. Segíthet gerinc-eredetű panaszok esetén az NMPT.

Majd találd meg a számodra szimpatikus mozgást, olyat ami feltölt és megfelelően átmozgat. Nagyon sokan választják a jógát, mert egyszerre erősít és nyújt, felpörget és megnyugtat, azaz kiegyensúlyozottá tesz.

Az ETKA Jóga Erőgyűjtő Mozgás nemcsak a jógaóráról szól, hanem arról, hogy a hétköznapi feladatok végzése közben is megőrizd erőnlétedet, jókedved, és természetes mozgáskészségedet. Tartozz az Életerő-Gyűjtők Táborába!

Leave a Comment